Blog van Edgard

Leiderschap

De evolutie van de technologie zal de manier waarop we als leider in onze context zullen functioneren ongetwijfeld beïnvloeden. De technologie zal ons, bij middel van makkelijk in de hand te houden apparatuur, overal in de wereld, op gelijk welk moment, alle informatie waaraan we nood hebben ter beschikking stellen. Diensten, resources en toepassingen zullen via de cloud overal gebruikt en ingehuurd kunnen worden. Hierdoor zal de tijdsbeleving van professionele en niet professionele tijd vervagen.

Denken-doen

Door het gescheiden denken-doen concept zijn we gegroeid naar complexe organisaties met eenvoudige taken. We klagen in België dat onze loonlasten te hoog zijn. Maar moeten we de zaken niet eens durven omdraaien? We hebben goed betaalde medewerkers de kans ontnomen om mee te denken, waardoor ze geëvolueerd zijn naar medewerkers die eigenlijk te duur geworden zijn voor wat ze nog mogen doen. Maar dat hebben we als management wel zelf gecreëerd door te geloven dat we als managers wisten hoe het moest en niet degenen die zelf bij de processen betrokken waren.

Werken op sterktes van mensen

Medewerkers die op hun sterktes worden aangesproken, zullen meer in hun energie komen dan zij die op hun zwaktes worden aangesproken. We komen uit een tijdperk waarin het "gap-denken" tussen zwaktes en sterktes erg belangrijk was en waarin medewerkers steeds gewezen werden op het verbeteren van zwaktes. Daarop werd dan hun ontwikkelprogramma afgestemd.

Pagina's